top of page

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich richt op het diagnosticeren en behandelen van problemen aan het bewegingsapparaat, voornamelijk gerelateerd aan de wervelkolom. Chiropractors maken gebruik van hands-on manipulatie van de wervelkolom en andere alternatieve behandelingen, met als doel de musculoskeletale structuur van het lichaam op één lijn te brengen, zodat het lichaam zichzelf kan genezen zonder operatie of medicatie. Ze behandelen vaak problemen zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en andere aandoeningen die verband houden met de uitlijning van het lichaam. Chiropractische zorg legt ook de nadruk op algemeen welzijn en preventieve maatregelen.

​Wat doet een chiropractor?

Chiropractoren zijn experts op het gebied van de gezondheid van de wervelkolom en spieren. Ze controleren hoe uw wervelkolom werkt en verhelpen eventuele problemen om u te helpen bij rugpijn, hernia, nekpijn, hoofdpijn, whiplash, schouderpijn en ischias. Ze gebruiken hun handen of speciaal gereedschap om uw wervelkolom aan te passen en zorgen ervoor dat alles op één lijn ligt rechts. Ook leren ze je oefeningen en manieren om beter te zitten of bewegen om je wervelkolom gezond te houden. Chiropractoren willen problemen voorkomen voordat ze beginnen, dus moedigen zij regelmatige bezoeken aan om uw lichaam goed te laten voelen.

Is chiropractie veilig?

Chiropractische zorg wordt algemeen als veilig beschouwd, vooral als deze wordt toegediend door getrainde en erkende professionals. De risico's die gepaard gaan met chiropractische aanpassingen zijn minimaal en ongebruikelijk.
Over het algemeen wordt chiropractische behandeling, indien uitgevoerd door gekwalificeerde beoefenaars, beschouwd als een veilige en effectieve aanpak voor het aanpakken van verschillende problemen aan het bewegingsapparaat.

Chiropractie voor baby's en kinderen

Zelfs de meest eenvoudige en natuurlijke geboorte kan stress op de ruggengraat van een baby veroorzaken. Daarom verwijzen veel verloskundigen baby’s naar ons. Onze chiropractors zorgen voor een goede ontwikkeling en geven baby’s de beste start in het leven.

"Veel moeders bezoeken ChiroFit met baby's die last hebben van koliek, spijsverteringsproblemen, oorpijn, slaapproblemen of algemene onrust. Chiropractische zorg voor baby's is veilig, zachtaardig en op maat gemaakt. Onze chiropractor maakt gebruik van uiterst zachte technieken die geschikt zijn voor alle leeftijden. gecertificeerd in kinderchiropractische zorg. Het ideale moment om uw baby te brengen? Vanaf het begin, de eerste dag

WhatsApp Afbeelding 2023-12-18 om 12.26.25 PM.jpeg

Prenatale zorg


Prenatale zorg is een belangrijke stap voor zowel de moeder als de baby. Het lichaam van een vrouw ondergaat talloze veranderingen tijdens de zwangerschap en veel vrouwen kunnen last krijgen van:

  • Ongemak van de symphysis lage rugpijn

  • Heuppijn

  • Tintelingen in armen en benen

  • Ischias vermoeidheid

  • Postnatale depressie


Problemen met de uitlijning van het bekken en onevenwichtigheden in de baarmoeder kunnen leiden tot verkeerd uitgelijnde stekels en veranderingen in de houding. Deze onevenwichtigheden beïnvloeden zowel de moeder als de baby. De baarmoeder is via ligamenten en zachte weefsels verbonden met het binnenbekken. Wanneer de moeder een onevenwichtigheid in het bekken ervaart, ontstaan er verdraaiingen in deze ligamenten, waardoor de vorm van de baarmoeder verandert en de ruimte voor de baby om te groeien kleiner wordt. Bijgevolg kan dit de positie van de foetus in de buik van de moeder beïnvloeden, waardoor mogelijk een transversale of stuitligging ontstaat.

WhatsApp Afbeelding 2023-12-18 om 12.26.15 PM.jpeg
bottom of page